Проведення для студентів 3 курсу спеціальності «Дизайн» виїзного заняття з дисципліни «Типографіка» з залученням спеціаліста з реклами В.М.Червоняка

12 жовтня 2021 року для студентів 3 курсу спеціальності «Дизайн» проводилось виїзне заняття з дисципліни «Типографіка». Тема заняття – «Аналіз дизайну фасадних вивісок та зовнішньої реклами на прикладі об’єктів, розташованих в центрі м. Хмельницького». Своїми знаннями і досвідом поділився заступник директора з реклами в компанії «7 Континент» Володимир Миколайович Червоняк.

Маючи 15-річний досвід роботи з зовнішньою рекламою В.М.Червоняк на реальних прикладах продемонстрував студентам приклади вдалої і невдалої композиції, закцентував увагу на орієнтацію дизайну на цільову аудиторію. Аналізуючи вивіски, фасадну рекламу, сітілайти і банери, розташовані в міському середовищі, студенти обговорювали підбір кольорових поєднань, розміщення акцентів і формування ієрархії інформації, вибір шрифтів, а також вплив місця розташування реклами на її дизайн.

В кінці зустрічі студенти зазначили, що аналіз реальних об’єктів реклами різних розмірів, з різним розташуванням, виконаних в різних матеріалах і стилях, розширив розуміння важливості дизайну, як носія візуальної інформації.

Дякуємо Червоняку Володимиру Миколайовичу за співпрацю та передачу свого досвіду студентам!

 

Ельвіра Базилюк,

завідувачка кафедри дизайну