Лекція професійного фотографа Вікторії Гурницької для студентів спеціальності «Дизайн»

13 грудня 2021 року на завершальну лекцію з дисципліни «Фотографіка» професором кафедри дизайну А.К. Кармалітою була запрошена директор фотостудії «KIWI» Вікторія Гурницька.

Вікторія Гурницька – фотограф з 14-річним стажем роботи, автор курсу «Фотографія для початківців», яка, крім України, проводила фотозйомки в м. Москва (Росія, 2013р.), в м. Розенхайм (Німеччина, 2018р.), а її фото публікувались на обкладинках журналів «Свадебный сезон» та «Wedding magazine». В 2016-2018 рр. Вікторія працювала фотографом бренду весільних суконь Anna Sposa, а на сьогоднішній день вона – позаштатний фотограф відомих брендів KrisPole, Goodishop, Organic Cosmetics, Aqua Baby spa, Vladiyan, Greenfood, Кредіт Маркет, LeKris, Kis.

Тема лекції, яку Вікторія Гурницька прочитала для студентів 4 курсу спеціальності «Дизайн», –  «Боке».

Під час лекції Вікторія Гурницька ознайомила студентів з технікою отримання ефекту боке при фотографуванні: які параметри виставляються на фотоапараті для отримання ефекту боке, в яких випадках можна використовувати спалах, як налаштовувати фотоапарат для нічної зйомки. Також пані Вікторія розповіла, як отримати ефект боке різних форм та як за допомогою ефекту боке створити глибину фотографії.

Окремо на лекції було розглянуто питання вибору першого фотоапарата. Студенти, які вже мають професійні фотоапарати, задавали питання щодо їх налаштування.

В кінці зустрічі пані Вікторія дала студентам свої контакти, запропонувала провести сумісну нічну фотозйомку та пообіцяла надавати консультативну і технічну допомогу в створенні креативних фотографій.

Дякуємо пані Вікторії за цікаву лекцію і співпрацю з кафедрою дизайну!

Ельвіра Базилюк, завідувачка кафедри дизайну