Продовження співпраці Асоціації текстильних декораторів і дизайнерів України та Хмельницького національного університету

Після тривалої перерви, відновилися робочі зустрічі викладачів кафедри дизайну та текстильних декораторів, започатковані на початку лютого 2022 року з ініціативи президентки Асоціації текстильних декораторів і дизайнерів України Ірини Сосницької та за підтримки ректора Хмельницького національного університету Сергія Матюха. Мета зустрічі – розробка блоку навчальних дисциплін за спеціалізацією «Текстильний декоратор в інтер’єрі».

Попередня робоча зустріч проводилась 22 лютого, а через широкомасштабне вторгнення російських військ на територію України на певний час ця робота по обговоренню змісту дисциплін булу припинена. Але співпраця з фахівцями-практиками з декорування інтер’єру текстилем та бажання викладачів кафедри дизайну випускати затребуваних на ринку праці спеціалістів надихають продовжувати цю роботу.

19 жовтня зустріч знову проводилась на платформі ZOOM. Не зважаючи, на те, що кількість учасників була значно менше, ніж попередні рази, результати проведеної роботи надихають. По завершенню зустрічі намічено подальші кроки по реалізації задумів.

Дякуємо всім учасникам обговорення за ініціативність та плідну роботу в розробці програми підготовки кваліфікованих фахівців з текстильного декорування інтер’єрів навіть в таких складних умовах війни.

Віримо в перемогу ЗСУ! Готуємо спеціалістів для відбудови нашої рідної України!

 

Завідувачка кафедри дизайну Ельвіра Базилюк