Результати обговорення оновлення освітньої програми “Дизайн” магістерського рівня

7 липня   відбулося обговорення проєкту освітньо-професійної програми (ОПП) “Дизайн” магістерського рівня вищої освіти з здобувачами та зовнішніми стейголдерами . Зустрічі проводилися в онлайн режимі на платформі Zoom

На зустрічі зі здобувачами були присутні члени фокус-групи спеціальності “Дизайн”, студенти, які закінчили 1 курс магістратури та випускники бакалаврату, які планують поступати в магістратуру.

На зустрічі з зовнішніми стейкголдерами були присутні випускники магістратури минулих років,  роботодавці, представники освітньої спільноти: керівник Спілки дизайнерів України (СДУ) Ю.Борісов (м.Київ), т.в.о.ректора ХНТУ,  д.т.н, професорка О.Чепелюк (м.Херсон), д.мист., професорка, членкиня СДУ С.Прищенко (м.Київ), кер. дизайн-студії “Ватман”, член СДУ С.Міль (м.Львів-Хмельницький), кер. ТМ “ELVIS”, член СДУ О.Поворозник, директор ТОВ “Поліграфіст” С. Федоченко, випускниця, кер. дизайн-студії “HallDesign” Х.Матвієнко, випускниця, дизайнер-фрилансерка Т.Магера.

В ході обговорень було висловлено ряд пропозицій: доповнити програму педагогічною і дослідницькою практиками, додати дисципліну з рисунку,  оновити зміст окремих дисциплін. Кожна з пропозицій обґрунтовувалась наявним досвідом та потребами ринку праці.

Надані пропозиції будуть враховані в  оновленій ОПП. Проєкт  знаходиться на обговоренні на сайті ХНУ до 26 липня і для обговорення приймаються  всі пропозиції.

Дякуємо стейкголдерам за участь в покращенні освітньої програми.

Проєктна група ОПП “Дизайн”