Розпочато обговорення освітньої програми магістрів

17 лютого відбулось обговорення освітньої програми (ОП) “Дизайн” магістерського рівня щодо внесення змін в перелік обов’язкових компонентів та покращення їхнього змісту відповідно до потреб ринку праці та запитів майбутніх вступників. На зустрічі були присутні: проректор з науково-педагогічної роботи В.Лопатовський, керівник відділу ліцензування, акредитації, моніторингу освітнього процесу та видачі документів про вищу освіту І.Андрощук, декан факультету технологій і дизайну (ФТіД) Т.Іванішена, заступник декана з навчальної роботи ФТіД О.Домбровська, завідувачка кафедри дизайну Е.Базилюк, завідувач кафедри рисунку та проєктної графіки І.Ковтун.

В ході обговорення діючої ОП  В.Лопатовським та І.Андрощуком було визнано актуальним її фокус, спрямований на  опанування дизайнерських дисциплін та виконання проєктів в матеріалі з використанням комп’ютерних технологій на замовлення підприємств, але було рекомендовано збільшити кількість навчальних дисциплін міждисциплінарного характеру. Деканом ФТіД було запропоновано більше уваги приділити новітнім технологіям та інноваційним методам, які все ширше використовуються в дизайні. Крім цього, при обговоренні було  рекомендовано змінити послідовність компонентів практичної підготовки, зокрема педагогічну практику проходити одразу після вивчення дисципліни педагогічного спрямування.

 

За результатами зустрічі прийнято рішення щодо необхідності розробки проєкту нової ОП, в якому врахувати висловлені рекомендації, а також до обговорення залучити інші групи стейкголдерів.